De lækre cremede svampe som Xenia ofte har lavet, har jeg også selv ofte på menuen herhjemme. Normalt undgår jeg i det store hele ko-mælksprodukter på grund af kaseinet (mælkeproteiner). Siden der ikke er særligt meget protein i hverken piskefløde, flødeost eller fuldfed cremefraiche, spiser jeg det en gang imellem når jeg er inviteret ud, eller bruger det i små mængder hjemme. Men derfor eksperimenterer jeg fortsat ofte med at bruge ged/fåre produkter i madretter fremfor komælk. Her i denne portion cremede svampe har jeg brugt gedefriskost – og tænker lige hvorfor der ikke findes gede eller fårefløde ?!? Portionen her blev supergod, men ikke helt så flydende som med fløde. Rigtig godt alternativ tild em der gerne vil spare på komælksprodukterne.
2-3 personer
500 gram brune eller hvide svampe
100 gram gedefriskost ( gerne med smag af rosmarin eller urter)
25 gram smør
salt og peber
Skær svampene i mindre stykker og steg dem på høj varme på en pande.Steg svampene først alene, for at drive lidt af vandet ud dernæst tilsæt smørret. Når det hele er brunet godt af tilsæt så salt, peber og til sidst friskosten, der smelter ind i retten ved lavere varme. Lækkert tilbehør til kød og lidt andet grønt.