Krydret bolognese med grønt

Print Friendly, PDF & Email

IMG_2901Faktisk rigtig lang tid siden jeg havde lavet en kødsauce. Jeg er og bliver fiskespiser og nu hvor jeg ikke har andre end mig selv at tage hensyn til, er hovedbestanddelen af min kost fisk. Både fordi det forbedrer omega 3 /omega 6 i min krop og fordi jeg er vild med fisk. Det er enkelt og godt… En gang imellem sker det så, at jeg får lyst til kød og jeg er stor fan af kødsauce. Jo flere grøntsager i jo bedre. Denne her kombo blev rigtig vellykket, derfor deler jeg den med jer her på bloggen.

4 personer :

400 gram Hk. øko okse

4 stængler bladselleri

1 lille koncentreret tomat pure

1 dåse flåede tomater

2 spk italiensk krydderi fra urtekram

1 mellemstor gulerod

1 spk smør

1/2 tsk chili

2 skalotteløg

salt og peber

Svits skalotteløg og hakket kød i smørret. Tilsæt tomat og grøntsager i passende stykker. Tilsæt til sidst hvidløg og øvrige krydderier. Man kan bruge andet end Urtekrams italienske krydderier – eks. oregano, basilikum, merian og timian. Kødsaucen her serverede jeg med smørstegte grøntsager, en rest coleslaw og manchego på toppen. Mæt i rigtig mange timer på den her portion.

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Krydret bolognese med grønt

 1. elisabeth skriver:

  Hej Louise. Selvom du ikke spiser ketogent længere, håber jeg du vil svare på et par spørgsmål – det ville virkelig være en stor hjælp, da jeg har været rigtig glad for dine indlæg om ketogen kost, og derfor føler du er den rette at spørge 🙂

  Jeg har prøvet at spise ketogent flere gange faktisk siden årsskiftet, og det er gået galt hver gang, simpelthen fordi jeg har holdt fast i at spise sammen med mine bofæller, så der bare langsomt har sneget sig ris, kartofler og lignende ind i min aftensmad. Jeg duer generelt ikke til at gøre tingene "midtimellem" hvis du forstår, så nu har jeg taget den beslutning at jeg primært vil indtage olie i et stykke tid – simpelthen afskære mig selv fra al fælles spisning indtil der er kommet lidt mere ro på. Jeg vil rigtig gerne i ketose, og hvis man, som jeg, ikke af sig selv kan finde ud af at basere sin kost på fedt, tænker jeg ikke der er andet at gøre for at nå målet. Så i dag har jeg indtil videre indtaget 30 g olivenolie, to æg og lidt mozzarella. Det jeg tænker er, at jeg vil holde mig til hver dag at indtage omkring 100 g olie (dermed 100 g fedt), og så supplere op med for eksempel æg – og dermed lande på i omegnen af 12 – 1300 kalorier om dagen.

  Så jeg vil egentlig bare gerne vide om det er alt for få kalorier – om det vil få min krop til at panikke ??? Og høre om du har et bud på hvor meget protein man som absolut minimum bør få på en dag? Jeg er helt med på, at det i den ketogene diæt handler om fordeling i langt højere grad end antallet af kalorier. Men det er ikke ligefrem appetitvækkende at drikke olie 😀 Og kunne sagtens ende med at give los i protein og grøntsager, så jeg kom op på flere kalorier, men så er det jo jeg er bange for endnu engang at fucke det hele op, og aldrig komme i ketose! Jeg håber du ser det her, og at du i så fald vil svare trods dét at ketose for dig er et overstået kapitel. For lige at opsummere: Jeg vil gerne indtage 100 g olie om dagen – ca. 900 kalorier – og supplere det med protein og grøntsager for omkring 3 – 400 kalorier om dagen. Tusind tak på forhånd, og tak for din fantastiske blog, som jeg helt sikkert ikke er færdig med at læse med på!

  Bedste hilsner, Elisabeth.

  • louiee skriver:

   Hej Elisabeth

   Og tak for dine roser til min blog, det er altid vel modtaget 🙂

   Som minimum vil jeg anbefale antal gram rent protein med det antal kilo du vejer. Så hvis du vejer 70 kg så skal du som minimum have 70 gram protein. Altså i rent tal  – ikke eks 70 gram kyllingebryst. Kunne du lokkes til at blande dine olier så du indtager både kokos, macadamia, oliven og fiskeolie – bare for at få flest mulige vitaminer…? Fedt er godt men man behøver ikke at indtage det i rå mængder for at komme i ketose. Ketose er også en tilstand hvori man sagtens kan spise grøntsager – hold dig til de grønne af slagsen og spis rigeligt af det. Spis naturlige fedtstoffer som dem i avokado, oliven osv. Hold dig til angivne protein mængde og spis “fede” proteiner – fed fisk, fedt kød o lign. Gør du der nogle dage havde du naturligt i ketose – også uden at der er målinger der viser dette. Vend endelig tilbage hvis du har flere spørgsmål. Synes 1200 kcal er lige i underkanten – jeg ville satse på ihvertfald 1500.

   God vind med det. 

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code