Er vild med den grønne Romanesco. vel en slags kloning af broccoli og blomkål. Smukke små juletræer, der kan bruges rå, men bestemt også til en mos med en god klat smør eller piskefløde. Her i denne salat i den rå udgave.
4 personer
1 buket romanesco
2 peberfrugter
1 skalotteløg
2 håndfulde gode sorte oliven
1 stor moden avokado
15 cherry tomater
1 bundt asparges
salt og peber
Skær romanescoen og peberfrugten i mindre stykker og halver cherrytomaterne. Skær skalotteløget fint og avokadoen i tern. De grønne asparges knækkes der hvor de naturligt knækker over og retsen skæret i små passende stykker. Jeg brugte de hvidløgsmarinerede sorte oliven fra Irma og det snask der er i glasset som dressing til salaten her – nemt og godt. Alle grøntsagerne blandes godt sammen med oliven og snask samt lidt salt og peber. Nedenfor serveret med skindsteg laks og hollandaise.
Det ser rigtig lækkert ud og jeg har ikke set den Romanesco endnu, eller har nok ikke haft øjnene åbne for den, det vil jeg se at få og bruge i min mad.
Tak for inspirationene og en smuk dag.
Hej Maria
Kan også selv kun finde romanesco i perioder, så det er med at slå til når man ser den. Håber du får øje på en snart.
Dejlig dag til dig også 🙂
Mange Hilsener Louise