Koldskål med kammerjunkere

Print Friendly, PDF & Email

IMG_3645

Sommeren har været over os længe nu, men koldskål har ikke været på min menu før nu. Det skal dertil siges, at jeg jo ikke er mega fan af komælksprodukter, så det er vel ikke mærkeligt. Det jeg primært holder mig fra i komælks repertoiret er ost. Grunden til at det er ost jeg tager afstand fra er at jeg får mavekneb af det – sandsynligvis grundet de store mængder mælkeprotein, hvilket jo ikke er overvældende stort i hverken kærnemælk, fløde eller græsk youghurt. Og ja oh ve og skræk er der rigtig rørsukker i denne portion ogsåsurprise Jeg er kommet frem til at med så store fedtmængder ,tilter mit blodsukker ikke af den lille mængde sukker der kommer i. I er selvfølgelig velkomne til at skifte sukkeret ud med et sukrin eller stevia produkt.

Opskrifterne her er fra Madbandittens bog LCHF Året rundt

1 Portion koldskål til ca 4 personer :

1 1/2 dl piskefløde ( jeg brugte 48% – bare fordi jeg kunne laugh)  IMG_3642

1 1/2 dl græsk youghurt 10%

5 dl kærnemælk

2 spk rørsukker

1 citron ( kun revet skal )

2 tsk vanillepulver

4 æggeblommer

Pisk fløden let i en skål og tilsæt vanillepulver. Pisk æggeblommer og sukker i en anden og tilsæt den græske youghurt. Bland hele molevitten sammen med revet citronskal og kærnemælk. Sæt på køl til brug.

Kammerjunkere skal der til. De bliver ikke helt sprøde som de originale slags med mel i, men ikke desto mindre meget velsmagende og gode i sammen med jordbær.

Kammerjunkere 40 stk :

75 gram mandelmel – hjemmelavet på minihakker IMG_3636

50 gram købt mandelmel

1 psk sukrin gold ( eller alm rørsukker)

skal fra 1/2 øko citron

50 gram smør

1/2 tsk stødt kardemomme

1 æggehvide

Bland alle ingredienser til en fedtet dej, der derefter sættes på køl 1/2 time. Tril 20 kugler, mas dem let flade og bag dem på bagepapir 12 min på 160 grader. Lad dem køle lidt af og skær dem forsigtigt igennem med en skarp kniv. Her kom min egen tålmodighed VIRKELIG på prøve og nogle røg ud fordi de blev grimme… Jeg må endnu engang konstatere at jeg ikke er dessertkok sad Læg de halve kammerjunkere tilbage på bagepladen og bag dem igen i ca 10 minutter. Kammerjunkerne køles af og opbevares i en kagedåse der ikke lukkes helt tæt til.

IMG_3643

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Æg, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code