Simpelt lækkert og total efterårs mad det her. Elsker at bruge de råvarer der er til rådighed i den sæson man nu end befinder sig i. Det giver en god variantion hen over året, så man kommer godt rundt i alle de grønne sager
Chokolade er heldigvis altid i sæson…
Stærkt insirereret af Madbandittens græskarmos med parmesan fremkm denne her opskrift. Mosen er super mættende pga indholdet af både kokosolie, kokosfløde og gedeost. Jeg lavede som protein delen i måltiddet en pretty standard kødsauce med lidt af det hele ( tomat, løg, krydderier osv.)
1 portion mos til ca 4 personer
1 hokkaido græskar
1 spk kokosolie
1 tsk tørret timian
50 gram revet gedeost
1 karton kokosfløde 200 gram eller den fede del af en dåse kokosmælk
1 dl kogende vand
2 fed hvidløg
Skyl og skær hokkaidoet i passende stykker og steg dem til de får lidt stege skorpe i kokosolien. Hæld kokosolien over samt vand, bouillon, timian og hvidløg. Lad det simre under låg i ca 20 min til hokkaidoen er blevet blød. Mos med en stavblender og tilsæt revet gedeost.
Server med en god stærk kød sauce på toppen.
Hej Louise, hvilken type gedeost bruger du i mosen?
Hej Nina
Jeg har brugt deli gedeosten fra føtex ( trekantet pakke) forestiller mig at den fra tebstrup fra Irma også kan bruges.
Mange Hilsener Louise