Grønkålssalat med Mormor dressing

Print Friendly, PDF & Email

IMG_3971Jeg laver masser af grøntsager i sæson og denne grønkålssalat er ingen undtagelse. Grønkål er i min optik nok vinterens sundeste grøntsag – fyldt med vitaminer og mineraler til at stå imod med i den kolde tid. Jeg er vild med grønkål fordi det er sprødt på den fede måde og nemt at have at gøre med. Det kan være lidt hårdt for systemet at nedbryde rå grønkål, den er fyldt med fibre – så gå forsigtigt frem med portionerne hvis dit system er lidt sart.

Denne her udgave er ikke opvarmet og derfor dejligt sprød og har den bevaret alle de gode egenskaber, der ellers kan formindskes ved opvarmning.

Til en stor portion brugte jeg :

250 gram hakket rå grønkål

1 æble i fine tern

1 gulerod i skiver

1 lille ultra fint hakket skalotteløg

1 rød peberfrugt i tern

 Et par håndfulde hakkede valnødder til pynt ( kan udelades)

Ingredienserne blandes og overhældes med mormordressing og serveres med det samme eller kan opbevares på køl i flere dage.

Mormor dressing :

1 1/2 dl piskefløde

1 tsk dijonsennep

1 tsk flydende mørk honning

1 tsk citronsaft

salt og peber

Server med kød, fugl eller fisk også god emd en håndfuld rejer og æg på toppen.

IMG_3973

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter, Tilbehør og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code