Chokoladeovertrukne valnødder med peberkagesmag

Print Friendly, PDF & Email

IMG_4048

Lækre lækre små snacks til juletiden. perfekt assistance til en god kop kaffe eller en krydret kop julete – hvem sagde iøvrigt Gløgg wink

Ja der er lidt mere arbejde i dem her… men jeg lover at de bestemt er umagen værd.

Jeg brugte en hel pose valnødder på 400 gram.

Læg dem i vand natten over skift eventuelt vand en enkelt gang. De udblødte valnødder er nu fri for bitterhed og de skadelige stoffer der er en lille del af i valnødder. Den udblødte nød er nu pure sundhed og smager fortræffeligt. 

Jeg tørrede nødderne i ovnen på bagepapir i 9 timer ved 50 grader.

De tørre nødder overtrækkes nu med chokolade. Jeg smeltede 400 gram af en god kraftig 85% ( bruger faktisk Moser Roth fra Aldi) sammen med 2 tsk pepparkaka krydda fra sverige. Hvis I ikke er i besiddelse af en sådan blanding kan man improvisere med en blanding af kardemomme, kanel, vanilelpulver, stødt nellike, stødt ingefær osv. Egentlig ikke så vigtigt hvordan blandingen er – det skal bare smage af JUL heart

Dyp de udblødte tørrede valnødder i chokoladen og læg dem igen på bagepapir til de er tørre. jeg opbevarede mine i en dåse i køleskabet. Og ja de holdt ikke længe… #jegharspistdemalleselv #forgodetilatdeleudaf #loveratlaveenportiontiljegdelerudaf angel

Bedre end små kager !!!

IMG_4050

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code