Lækre lækre små snacks til juletiden. perfekt assistance til en god kop kaffe eller en krydret kop julete – hvem sagde iøvrigt Gløgg
Ja der er lidt mere arbejde i dem her… men jeg lover at de bestemt er umagen værd.
Jeg brugte en hel pose valnødder på 400 gram.
Læg dem i vand natten over skift eventuelt vand en enkelt gang. De udblødte valnødder er nu fri for bitterhed og de skadelige stoffer der er en lille del af i valnødder. Den udblødte nød er nu pure sundhed og smager fortræffeligt.
Jeg tørrede nødderne i ovnen på bagepapir i 9 timer ved 50 grader.
De tørre nødder overtrækkes nu med chokolade. Jeg smeltede 400 gram af en god kraftig 85% ( bruger faktisk Moser Roth fra Aldi) sammen med 2 tsk pepparkaka krydda fra sverige. Hvis I ikke er i besiddelse af en sådan blanding kan man improvisere med en blanding af kardemomme, kanel, vanilelpulver, stødt nellike, stødt ingefær osv. Egentlig ikke så vigtigt hvordan blandingen er – det skal bare smage af JUL
Dyp de udblødte tørrede valnødder i chokoladen og læg dem igen på bagepapir til de er tørre. jeg opbevarede mine i en dåse i køleskabet. Og ja de holdt ikke længe… #jegharspistdemalleselv #forgodetilatdeleudaf #loveratlaveenportiontiljegdelerudaf
Bedre end små kager !!!