Lasagne med hjemmelavede plader

Print Friendly, PDF & Email

Hello januar. Hvor filan blev december af ?!? Nåede overhovedet ikke at jule særligt meget med hverken glögg eller hjemmelavet konfekt. det hele gik så stærkt – nå story of my life i øjeblikket smiley

Men Januar it is – ingen forkromede nytårsforsæt og ingen højtravende tanker – lever bare livet er til stede i nuet og det er godtyes

Denne her lasagne er jeg blevet svært begejstret for – har efterhånden lavet den til flere gæster der synes godt om den. I skal ikke snydes her på bloggen så here goes:

IMG_4155

4 personer 

Kødsauce :

500 gram hakket okse

2 spk smør

1 dåse flåede tomater

1 dåse lille konc tomat pure

3 spk italiensk krydderi fra urtekram

masser af frisk basilikum

1/2 tsk rosmarin

1 spk rød balsamico eller 1 skviis rødvin

1 tsk honning

salt og peber

2 fed hvidløg

1 stort løg i tern

1 bakke champignons i mindre stykker

1 tsk bouillon fra herbarmare

Svits kød i smør og tilsæt løg, champignons og hvidløg. Tilsæt krydderier og øvrige ingredienser og lad små boble et kvarters tid – endnu bedre lav dagen i forvejen.

Bechamelsauce :

2 dl piskefløde eller at foretrække creme double

100 gram revet ost ( en salt en ala primadonna eller gedeost)

salt, hvid peber og revet muskat

Kog fløden op og tilsæt ost og krydderi til det hele smelter sammen.

Lasagneplader består af  :

4 æg

100 gram gedefriskost eller philadelphia

4 spk husk

Pisk hviderne stive med et nip salt og vend flødeost med æggeblommerne. Bag i ovnen på bagepapir på 160 grader i ca 15 min til den er lysebrun. Skær pladerne i stykker. Nok til to lag.

Læg lasagnen sammen, top evt med friske cherrytomater og bag den ved 200 grader i ca 30 min.

Lyder besværligt med alt det – men er faktisk nemt når man er i gang. Smager godt også dagen efter.

 

IMG_4154

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Æg, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Lasagne med hjemmelavede plader

 1. Martin Jørgensen skriver:

  Hej Louise ! Jeg er meget interesseret i dine indlæg. Har i 2013 kørt ketolysekuren med stor succes – tabte 10 kilo på 6 uger – for ikke at skrive om de mange centimeter der forsvandt.  Nu igen i 2016 har jeg kaster mig over en ambisøs plan om at køre hårdt på med max 10 gr kulhydrater om dagen 3 x løb og 3 x spinning. Nu efter 5 dage ligger jeg max på ketose (ketosen startede allerede på 2. dagen).

  MEN – jeg har ikke haft så meget fokus på proteinerne og ærlig talt har jeg forsøgt at holde mig med 60% protein og resten fedt. Jeg spiser sygt mange champignons og DET er sgu trættende i længden.

  Som jeg kan forstå på dig er dit fokus på fedt ? Kan man få nogle spænende fif til hvad det kunne være (udover de indlysende som smør, fløde osv)… jeg mangler sgu inspiration til især aftensmaden og din lasagne ser da for lækker ud mumz…

  Keto hilsen

   

  Martin

   

   

  • louiee skriver:

   Hej Martin

   Og tillykke med dit flotte vægttab!

   Jeg er kommet en laaaang vej siden min periode hvor jeg levede ketogent. Jeg blev også piv træt af champignons, spinat og agurk 🙂 

   Jeg er sidenhen blevet meget klogere ( og uddannet kostrådgiver ) på hvor mange carbs det er gavnligt at indtage på trods af at man skal have et vægttab. Lad være med at gå så højt op i hvad du spiser og hvilken slags grøntsager det er … Spis rigteligt grønt og i alle varianter – dog ikke dem der vokser under jorden. En enkelt gulerod her og der skader dog ikke dit flow og vægttab.

   Lad være med at overdrive proteinerne og hav fokus på at få mæthed fra fedtet i stedet. 

   Fedtkilder jeg selv bruger er mayobaserede dressinger – bearnaise dip eller ranch dressing – opskrifter her på bloggen. Ellers spiser jeg hjemmelavet pestoer, kryddersmør eller olie/eddike dressinger. Et gratis råd herfra er at skærende på mælkefedtet og op for fedt fra macadamianødder, avokados, smør, olivenolie og især kokosolie. Tag iøvrigt en god spk fiskeolie til din morgenmad.

   Håber det var lidt hjælp ellers skriv igen.

   Mange Hilsener Louise

 2. Martin Jørgensen skriver:

  Hej Louise !

  Der findes ikke bedre råd end dem der er gratis 😉

  Jeg har allerede været ude at handle kokosolie ind, 80% chokolade (de der trøffelting ser totalt lækre ud), æggehvider og en masse andet. Fantastisk inspiration du giver herinde – jeg er allerede din største fan 😉

  MEn et lille spørgsmål alligevel – hvad drikker du egentlig udover vand og kaffe ? Kan forstå at du afstår fra sukkerfrie varer – det må så også gælde drikkevarer som sodavand, saftevand osv… jeg kan sagtens undvære sodavand, men kan nu godt lide saftevand – især under spinning…….

  Vil bare gentage, at jeg er super lykkelig for at have fundet din hjemmeside…… sindssyg god inspiration til at gå videre og hvor vil det bare være for lækkert helt af komme udenom sukker !!!!

   

  • louiee skriver:

   Dejlig positiv respons – I like 🙂 Og tak for dine roser – altid meget velkomment her på bloggen.

   Jeg drikker kaffe, gode urteteer fra yogi, Pukka og lign med smag af lakrids og andet. Jeg drikker danskvand, hjemmebrygget kefir med citron og  lidt rødvin i weekenderne. Thats it 🙂 Alkohol afbryder ketosen midlertidigt, men har også en masse gode egenskaber.

   Indrømmet lidt “kedeligt” udvalg af drikkevarer end hvad de fleste er vant til- det bliver en vane med bare vand og noget man ikke tænker over på den lange bane.

   Prøv at slip sukkeret helt i tre uger… Du vil ikke tilbage efter det- livet uden sukker er i min optik SÅ meget lettere.

   God vind herfra

   Mange Hilsener Louise 

 3. Marina skriver:

  Hej Louise,

  SUPER lækker lasagne – som blev rost til skyerne – godt at der blev en smule i overskud til en frokost en dag 🙂

  Endnu en gang tak for god inspiration & opskrifter.

  God week-end.

  Marina

  • louiee skriver:

   Hej Marina

   Tusinde tak for dine roser 🙂

   Var selv ret vild med den, så det er dejligt at andre er enige…

   Tak for din positive respons- giver endu mere lyst til at blogge videre.

   God weekend herfra

   Mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code