Min kost fremover…

Print Friendly, PDF & Email

IMG_1504

Håber ovenstående holder stik her i mit tilfælde…

Min plan for at forebygge eventuelle psoriasis udbrud, uden den immun dæmpende medicin vil være som følger. MIn kost vil være baseret på 2 -3 måltider som nu. Bare med enkelte ændringer i hvad jeg spiser. Jeg vil luge ud i de ting hvor der er tilsætnigsstoffer i. Med de ting tænker jeg simple ting som ketchup, remoulade og andre tvivlsomme produkter indeholdende dextrose eller maltodextrin osv. Slut prut med alt det tvivlsomme – så hellere undvære….

Som ekstra tilskud i kampen for at dæmpe inflammationsniveauet og styrke huden har jeg valgt følgende for hver deres egenskaber.

3 paranødder fra brazilien ( istedet for selen tilskud)

1 spk fiskeolie ( overvægt af omega 3 dæmper inflammation)

2 GLA kapsler ( neutral i fht omega 3/6 balancen og god for huden)

1 zink tablet

1 C-vitamin

2 all energy (fordi de øger stress tolerancen i kroppen)

HCL pepsin til spaltningen af proteiner og øget mavesyre

CELLFOOD ( mindsker den oxidative stress ) 

Sidst men ikke mindst fortsætte med at drikke heksebryg aka kefir hver morgen, præcis som jeg gør nu. Der er masser af sunde tarm bakterier (mælkesyrebakterier) og en masse andet immun og cellestyrkende. 

Min kost vil være totalt mælkefri, glutenfri og (næsten wink) sukkerfri. Jeg vil spise overvægt af rå økologiske og ikke forarbejdede grøntsager. Rigtig meget der virker antiinflammatorisk, såsom al slags kål, avokado, ingefær og hvidløg. Bladselleri til at hive alt skidtet ud af tyktarmen, hvis man skulle rende rundt med den slags altså. Jeg vil som sædvaneligt have overvægt af fisk, æg og skaldyr på protein siden. Jeg vil så vidt muligt undgå både svin og okse. Det er trægt for tarmsystemet og belastende for syrebalencen og fordøjelsen. De gode fedtstoffer ikke at forglemme. Jeg vil prøve at indføre en del mere kokosolie, end jeg har i min nuværende kost, for dens antiinflammatoriske egenskaber.

Jeg vil begrænse mit indtag af planter fra natskygge familien. Til natskygge familen hører tomat, kartoffel( som jeg ikke spiser), peberfrugt, aubergine, chili og tobak (som jeg ikke ryger). Jeg er vild med tomat, aubergine og peberfrugt, men de kommer bevidst til at fylde meget lidt i min kost.

Lidt gede og fåremælksprodukter bliver der også plads til – som en slags livets ekstra luksus !

Jeg vil enddog skære ned på mit kaffe forbrug ?!? crying Kaffe kan desværre irritere og provokere psoriasis udbrud. Jeg har altid joket med, at den dag kaffe bliver udråbt som kostsynder, har jeg et virkeligt stort problem ( og last). Jeg er SÅ afhængig af kaffe. Jeg kan mærke mit humør og min energi stige allerede efter første kop om morgenen. Jeg er vild med koffeinkicket, smagen, duften og den varme følelse kaffe giver. Jeg drikker den altid sort og med flødeskum ved festlige lejligheder. Hvis det ingen konsekvenser havde, ville jeg drikke mange flere kopper end jeg gør nu. Jeg har hidtil drukket mellem 2-5 kopper dagligt. Dette SKAL jeg reducere til max 2. Allerede ved tanken får jeg abstinenser… Jeg har indrømmet i de sidste dage drukket mere kaffe end jeg plejer, bare fordi jeg ved jeg skal skære ned…. WTF?!? Jeg HADER regler omkring mad og mælke,sukker og glutenfrit føles sjovt slet ikke stramt eller regelfyldt for mig …. men kaffen OMG. Jeg har indkøbt ektra mange slags lækker urtete, til at dulme min kaffe trang . Jeg ved ikke hvem jeg prøver at snyde, det er jo på ingen måde det sammesad Men men men – sådan er livet – win some/ loose some. Jeg vil bestæbe mig på, at overholde kaffe reglen selvom jeg ved det er svært. I de perioder i mit liv hvor jeg virkelig har detoxet som i helt uden kaffe har jeg haft migræne og været på zombie-like-stadie i 3-4 dage før mit livsmod(!?!) er vendt tilbage. Jeg har virkelig ikke lyst til at slippe den mørke mokka drik, selvom jeg burde. 

Alkohol drikker jeg i forvejen ikke de store mængder af, det vil fortsat blive sådan. Et glas vin her og der er helt ok.

Stress… hmmm ja det er en ikke uvænsentlig faktor i forhold til psoriasis. Jeg er generelt et ret så ustresset menneske. Det jeg kan blive sygt stresset af, er store følelsesmæssige belastninger. Jeg er et meget fintfølende menneske, der trives meget dårligt i dårlig stemning og negativitet. Jeg har et job, hvor jeg er i farezonen for netop dette. Min psoriasis brød faktisk ud i en alder af 28 år, efter et langvarigt forløb af følelsesmæssigt pres, jeg ikke selv var klar over. Jeg arbejdede på det tidspunkt med en ung mor, der desværre havde vanskeligheder med at løfte opgaven at være mor. Det tog vanvittigt hårdt på mig, at være vidne til og var helt sikkert triggeren på psoriasis opstarten. Den berømte dråbe der fik bægret til at flyde over. Jeg vil være ekstra opmærksom på min følelsesmæssige tilstand og indføre meditation så ofte som muligt. 

Min træning vil væres om den plejer. Måske med lidt flere restitutionsdage så jeg ikke stresser kroppen for meget. Jeg elsker at træne, det giver mig kraft og livsglæde. Jeg er i en bobbel og helt mig selv når jeg træner, tænker store tanker og afstresser på alle måder i systemet. Jeg er stadig helårsbader og fortsætter med det som en del af afstresningsstrategien. Saltvand og sauna er ren healing for krop og sjæl.

Mit chokolade forbrug… Den helt alvorlige del af festen hersurprise Jeg spiser chokolade HVER DAG og er stolt af det laugh. jeg er glad for at jeg trods mit tidligere massive misburg af sukker har formået at opnå et nogenlunde normalt forhold til et sukkerholdigt produkt. Dvs kan spise, nyde det uden nødvendigvis at skulle spise mig mæt i det og glemme den rigtige mad. Jeg kan have chokolade liggende i hjemmet, uden at skulle bunde det, for derefter at skaffe mere. Elsker chokolade næsten ligeså meget som kaffen. Jeg vil fortsat spise chokolade. Bare kun i den bedste version. Jeg er indrømmet sucker for den mintsmagende udgave fra marabou. Jeg er vil med den knasende mint i den mørke chokolade. Jeg har i rent selvbedrag, bildt mig selv ind at den faktisk var sund !!! Det er den ikke- den er trods de 70 % chokolade fyldt med soyalecitin og andet skrammel min krop ihverfald ikke har gavn af. Chokolade er fra nu af økologisk, helst over 85% og består af mestedelens kakao, rørsukker, vanille og lign.

Jeg vil som sædvanligt være fyldt til randen med positive tanker og sprede kærlighed og god energi rundt om mig selv. Skærpe mig selv på at modtage alt det gode der er her i livet. Være super optimist, tro på det bedste og selv give det bedste jeg har.

Sidst men ikke mindst være taknemmelig. Går det godt, så går det godt – går det ikke så går det nok alligevel heart

IMG_4438

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code