Broccolitærte uden bund

Print Friendly, PDF & Email

IMG_0172

Ahem…. er vist nok liiiige bagude med et indlæg eller to…

Sorry – jeg er er en doven slacker for tiden. Har tanker alle mulige andre steder for tiden. Er optaget af at se film, læse bøger og ike mindst spille "Clash of clans "på min Ipad…blush Ja I ved nok livet der kommer i vejen right ?!? Men der er altså stadig liv herinde og jeg har masser af gode opskrifter på lager. Ja ja ja jeg skal nok komme i gang – har kronisk dårlig samvittighed over at svigte mit blog barn wink

Mad laver jeg stadig og denne her har jeg lavet mange gange efter hånden. Den er nem at producere, der er grøntsager, protein og fedt i. De mætter, kan nemt tages med og kan gemmes flere dage til eventuelle madpakker i køleskabet. Den smager præcis som jeg husker min Mormors tærter smagte da jeg var barn. Hun var en virkelig dygtig kok – så jeg sender hende lige en kærlig tankeheart

1  lille eller 1/2 hoved broccoli

8 -10 æg kommer an på størrelsen

125 gram skinke – bruger en italiensk fra Fakta

1/2 revet manchego ost ca 110 gram 

salt og peber

1 rigtig god stor klat økosmør smør til panden

How to :

Tænd ovnen på 200 grader – gerne varmluft.

Pisk æg sammen med salt peber og revet ost. Skær broccolien i mindre og passende rustikke stykker og overhæld dem med kogende vand. Skær skinken i tern og hæld den i ægget sammen med den afdryppede broccoli. Varm smør op i en stor pande, gerne en sauter pande med høje kanter. Hæld massen i del smeltede smør og lad boble ved medium varme i ca 10 min på komfuret. Når ægget har sat sig og der mangler toppen sættes panden i ovnen og bager færdig der i ca 10 yderligere – man kan se når den er færdig og gylden brun. Man kan selvfølgelig lave den helt færdig på komfur ved lav varme – men jeg kan godt lide den gyldne top fra ovnvarmen.

Server med en frisk grønt salat med olie eddike dressing eller en god coleslaw.

 

 

IMG_0162

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Æg, Frokost, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code