Moussaka

Print Friendly, PDF & Email

img_0595Selvom vejret stadig er varmt og lækker indian summer, har jeg stigende lyst til noget af det lidt mere rustikke mad. Denne ret fik jeg pludselig lyst til efter at have set den på menu kortet mange steder i Grækenland. Traditionelt er retten med kartofler og becahmel, men det er lykkedes at lave en udgave der koemmr ret så tæt på originalen helt uden de to velkendte ingredienser. Den blev med fare for (igen) , at rose min egen kogekunst virkelig lækker. Krydret og fyldt med velsmag. 

4 personer

800 gram hakket oksekød

1 ds hakkede tomater

1 lille dåse tomat pure

1 tsk spidskommen

1/2 tsk kanel

2 tsk herbarmare

peber

2 laurbærblade

2 auberginer

2 rødløg

4 fed hvidløg

1 tsk mørk honning ( kan udelades)

Snyde bechamel :

1/4 piskefløde

muskatnød

100 garm revet pecorino ( altenativt parmesan)

How to do :

Hak løg og svits på en sauter pande eller gryde, tilsæt kød. Tilsæt krydderier, hvidløg, purerede og hakkede tomater.og evt honning  Lad simre en halv times tid. Mens det sker koges fløden tyk og tilsættes revet pecorino samt lidt stødt muskatnød. Auberginerne skæres i passende skiver og enten grilles eller steges. Byg moussakaen op i en ildfast fad som en lasagne, med auberginerne som lag i mellem kødsaucen. Top med bechamel saucen og gratiner i ovn ved 200 grader i 20 min.

Kan med fordel serveres med en frisk salat og tzatziki

img_0596

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code