Selvom vejret stadig er varmt og lækker indian summer, har jeg stigende lyst til noget af det lidt mere rustikke mad. Denne ret fik jeg pludselig lyst til efter at have set den på menu kortet mange steder i Grækenland. Traditionelt er retten med kartofler og becahmel, men det er lykkedes at lave en udgave der koemmr ret så tæt på originalen helt uden de to velkendte ingredienser. Den blev med fare for (igen) , at rose min egen kogekunst virkelig lækker. Krydret og fyldt med velsmag.
4 personer
800 gram hakket oksekød
1 ds hakkede tomater
1 lille dåse tomat pure
1 tsk spidskommen
1/2 tsk kanel
2 tsk herbarmare
peber
2 laurbærblade
2 auberginer
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 tsk mørk honning ( kan udelades)
Snyde bechamel :
1/4 piskefløde
muskatnød
100 garm revet pecorino ( altenativt parmesan)
How to do :
Hak løg og svits på en sauter pande eller gryde, tilsæt kød. Tilsæt krydderier, hvidløg, purerede og hakkede tomater.og evt honning Lad simre en halv times tid. Mens det sker koges fløden tyk og tilsættes revet pecorino samt lidt stødt muskatnød. Auberginerne skæres i passende skiver og enten grilles eller steges. Byg moussakaen op i en ildfast fad som en lasagne, med auberginerne som lag i mellem kødsaucen. Top med bechamel saucen og gratiner i ovn ved 200 grader i 20 min.
Kan med fordel serveres med en frisk salat og tzatziki