Salt Chokolade kage (OMG)

Print Friendly, PDF & Email

img_0585

Jeg er som bloggen nok bærer præg af, hverken den store tilhænger af, eller for den sags skyld særlig god til at kreere desserter. Det siger mig ikke rigtig noget at lave, tager hellere et stykke chokolade. Jeg vender igen og igen tilbage til den nemme Chokolade kage jeg har postet før. Den laver jeg tilgengæld ret så ofte. Den smager faktisk perfekt op til flere uger efter fabrikation – hvis den overlever så længe. Min nye obsession er de salte chokolader fra Peter Beier. De smager jo sygt godt – kombien salt og chokolade har altid været himmelsk i min optik. Jeg har ofte puttet et nip salt i chokolade desserter, men i den mængde her slår smagen alle rekorder. Jeg er hooked og har allerede lavet flere kager inden jeg nåede at poste denne opskrift.

Kagen her er lavet i en lille form så jeg har lavet 1/2 portion – denne opskrift passer til en alm. 26 eller 28 cm springform.

Here goes 6-10 personer

4 æg

200 gram smeltet smør

200 gram smeltet god mørk chokolade – jeg bruger 85%

50 gram sukker ( jeg bruger dermerera fra Urtekram)

1 tsk vanillepulver

Flagesalt efter smag til at drysse ovenpå kagen

Tænd ovnen på 160 grader

Æg piskes med sukker og vanillepulver. smelt smør og chokolade i et vandbad og pisk sammen med æggemassen. Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen i. Til slut drysses der flagesalt i gavmilde mængder på toppen – dekorativt og virkelig lækkert.

Bag kagen i 20 – 25 min ved 160 grader alm. ovn.

Smager så afgjort bedst efter en tur i køleskabet.

Nyd med allerbedste samvittighed wink

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Æg, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Salt Chokolade kage (OMG)

 1. Den ser godt nok ikke værst ud – salt og sødt sammen er så godt.

   

  – A

 2. Marianne Griése Hansen skriver:

  Har lige fundet din blog og har vist siddet i et par timer nu og læst 😳😳

  Tror du jeg kan bruge sukrin gold i kagen? Elsker kombinationen af chokolade og salt 💫🌟 

  God dag til dig og dine ☀️☀️

  Marianne

  • louiee skriver:

   Hej Marianne

   Tak for din kommentar !

   Fedt at du ligefrem bliver hængende et par timer på min elskede blog 👍 Det kunne tyde på at den fænger og det er jo meningen!

   Og som svar på dit spørgsmål så ja, sukrin gold kan sagtens bruges i denne opskrift, den søder mere så jeg ville bruge ca halvdelen. Kombien salt og chokolade er nærmest blevet en besættelse her ☺️

   Bedste Hilsener Louise

    

    

    

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code