Paleomuffins med Butternutsquash

Print Friendly, PDF & Email

img_0891

Disse små kage lignende muffins er jeg blevet stor fan af. Jeg ved ikke hvad der går af mig for tiden, men der bliver altså bagt i det lille hjem. Jeg har jo ellers ikke altid været den helt så flittige på kage fronten –  men bedre sent end aldrig. Opskriften her er fundet hos den svenske paleo blogger Cecilia Folkesson, hun laver mad af råvarer jeg godt kan lide. De her små svende kan både spises som kage med cremefraiche 38% til eller deles og smøres med smør og evt salt pålæg eller ost. Jeg har valgt at søde dem med mørk honning, men det kan selvfølgelig udelades. Butternut squash er i forvejen sødt og det tilsatte brunkage krydderi giver også den der "kage- feel ". Gode og populære blev de ihvertfald, jeg er STOR fan allerede- og vil klart anbefale at prøve dem. De er iøvrigt sprængfylde med grøntsager og mættende fibre – whats not to like smiley

Jeg fik ca 20 små muffins ud af denne her portion.

100 gram kokosfibre

550 gram butternutsquash ( 1 stk mellem størrelse)

1 spk æblecidereddike

4 spk honning

1/2 dl kokosolie

1 tsk stødt ingefær

1 tsk brunkagekrydderi

1/2 tsk salt

4 æg 1/2 tsk bikarbonat / bagepulver

græskarkerner eller kokosmel til topping

Riv butternut squashen på den fine side af rive jernet eller riv i foodprocessor. Bland med kokosfibre, bagepulver, krydderier og kokosolie. Tilsæt derefter æg og æblecidereddike og eventuelt honning. Dejen er nu rimeligt fast og kan trykkes i forme og bages ca 30 min ved 175 grader. 

Kan med fordel fryses og varmes på brødrister som sideorder, på farten snack eller dessert. Opbevares i køleskab

img_0889

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Æg, Opskrifter, Tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code