Glögg ( upgraded version )

Print Friendly

img_0917Glædelig 1. december !

Jeg er ( stadig ) vild med gløgg. Og har før postet en opskrift på denne varme, stærke, krydrede og hyggelige juledrik. Jeg drikker det selv ved hver en given lejlighed her i julen. Har klart et kærlighedsfohold til lige netop Glögg – det er bare smagen af jul for mig. Har været i god tid i år og brygget en god en af slagsen. Ikke helt så low carb som vol 1 ,men klart mere end nogen som helst købeversion.

Til glöggen her brugte jeg :

2 flasker kedelig rødvin

2 dl vodka

1/2 dl rød portvin

5 spk mørk honning ( kan udelades)

1 vanillestang

1 lang te pose med :

5 kanelstænger

2 laurbærblade

3 stjerneanis

1 tsk nelliker

2 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kardemomme

1 tsk sorte peberkorn

Fyld : 

1 dl tranebær

2 cl mørk rom

2 cl cognac

2 cl vodka

2 cl portvin

mandelsplitter

Læg tranebærrene i blød i rom, vodka, port og rom – lad stå et par dage før brug om muligt 🙂

Hæld krydderierne minus vanillestang og kanelstænger i en lang tepose og bind knude på. Hæld rødvinen i en tykbundet gryde sammen med kanelstænger, te pose  og en flækket vanillestang – jeg skabede også kernerne ud i rødvinen. Varm blandingen forsigtigt op og tilsæt evt honning i. Når blandingen har stået ved meget lav varme i en times tid tages den af og tilsættes portvin og vodka. Sies og hældes på flasker. Varmes forsigtigt op med lidt tranebær der har stået i blød samt en passende mængde mandelsplitter. Nydes gerne gennem hele december laugh

 

 

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Drikkevarer, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code