Jeg er ( stadig ) vild med gløgg. Og har før postet en opskrift på denne varme, stærke, krydrede og hyggelige juledrik. Jeg drikker det selv ved hver en given lejlighed her i julen. Har klart et kærlighedsfohold til lige netop Glögg – det er bare smagen af jul for mig. Har været i god tid i år og brygget en god en af slagsen. Ikke helt så low carb som vol 1 ,men klart mere end nogen som helst købeversion.
Til glöggen her brugte jeg :
2 flasker kedelig rødvin
2 dl vodka
1/2 dl rød portvin
5 spk mørk honning ( kan udelades)
1 vanillestang
1 lang te pose med :
5 kanelstænger
2 laurbærblade
3 stjerneanis
1 tsk nelliker
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk sorte peberkorn
Fyld :
1 dl tranebær
2 cl mørk rom
2 cl cognac
2 cl vodka
2 cl portvin
mandelsplitter
Læg tranebærrene i blød i rom, vodka, port og rom – lad stå et par dage før brug om muligt 🙂
Hæld krydderierne minus vanillestang og kanelstænger i en lang tepose og bind knude på. Hæld rødvinen i en tykbundet gryde sammen med kanelstænger, te pose og en flækket vanillestang – jeg skabede også kernerne ud i rødvinen. Varm blandingen forsigtigt op og tilsæt evt honning i. Når blandingen har stået ved meget lav varme i en times tid tages den af og tilsættes portvin og vodka. Sies og hældes på flasker. Varmes forsigtigt op med lidt tranebær der har stået i blød samt en passende mængde mandelsplitter. Nydes gerne gennem hele december