Kagen her er lavet på baggrund af Madbandittens Appelsin kage, som jo ellers er super lækker. Her er den så i en twisted udgave med chokalde stykker i . Jeg er persnligt stor fan af kombinationen appelsin/chokolade. Gælder denne glæde over frugt/chokolade konstellationen ikke dig, er du velkommen til at undlade en af delene. Jeg bruger en lille springform – hvis kagen skal være større lav dobbelt portion.
Til en lille kage skal du bruge :
2 æg
100 gram malede mandler eller bare finthakkede
1/2 tsk vanillepulver
1 tsk bikarbonat
50 gram cremefraiche 38 %
1 spk honning ( kan undlades )
50 gram smeltet smør
10 gram kokosfibermel, husk eller pofiber
1 appelsin skal og saft
50 gram mørk chokolade
lidt mandelsplitter til pynt
Bland ingredienser minus mandelsplitter og hæld bagepapirsforet bageform. Bag 25- 30 min ved 160 grader varmluft. Hold god øje med at kagen ikke bliver for mørk og dæk eventuelt med sølvpapir de sidste 10 min.
Nydes som den er eller med en god klat creme fraiche på siden.
Hej med dig:-) Når du skriver bicarbonat, mener du så ikke bare bagepulver? Og hvad er ellers forskellen? VH Mette
Hej Mette
Jo det er det samme som bage pulver… jeg kender ikke helt forskellen på de to ting. Jeg ved at der kan være blandet alt muligt i bagepulver, så kig lige på pakken først.
Bedste Hilsener Louise