Det er vel egentlig en slags guacamole der er rullet ind i parmaskinke. Men kombinationen var bare virkelig god som en snack til et glas vin eller som forret. Jeg lavede dem sammen med lakseruller rullet med friskost rørt med dild. Det er lidt af et pille arbejde (læs:ikke noget for en utålmodig en som mig) Jeg er en smule fumlefingret og bedst i synk med den lidt grovere slags madlavning. Heldigvis kan denne som så mange andre forretter foreberedes i god tid så man ikke står med det hele på en gang.
Ligeså snart det skal være lidt pænt bliver jeg udfordret. Nå… men jeg synes nu egentlig resultatet blev nu alligevel meget pænt – godt hjulpet på vej af min bror og svigerindes musselmalede
Parmaruller med avokadocreme :
2 pakker parmaskinke
2 avokados
4 spk hellmans mayo
1/2 rød peberfrugt i tern
1/2 finthakket skalotteløg
1 fed hvidløg presset
1 squeez citronsaft
Mos avokadoen
koriander, spidskommen og lidt salt
Mos avokadoen og rør de andre ingredienser i. Læg lidt avokadocreme på et stykke parmaskine og rul sammen. Læg rullerne på et fad eller på køl med bagepapir i mellem til senere.
Lakseruller :
500 gram røget laks i skiver
1 pakke philadelphia
1 bundt dild finthakket
salt og peber
Læg et stykke film på køkkenbordet. Lav så godt du kan en firkant uden huller af den røgede laks. Rør friskosten med dild og krydderier og smør den forsigtigt jævnt ud over laksen. Rul derefter laks og friskost stramt til en rulle og læg den i fryseren et par timer inden servering. Man kan sagtens undgå fryseren men det gør det noget lettere at skære pæne styker, når det er helt koldt.