Da jeg var hjemme hos min søster for at passe børn for noget tid siden, havde hun lavet denne prægtige ret til mig og ungerne. Det var en menneskealder siden jeg havde fået koteletter i fad og det smagte endnu bedre end jeg huskede det. Dagen efter gjorde jeg hende retten efter og det her blev resultatet. Ret så velsmagende og easy going hverdagsmad.
4 personer :
4 stk nakkekoteletter
1/2 L piskefløde
500 gram champignons
100 gram god bacon ( eks den fra Aalbæk)
2 zittauerløg
1 fed hvidløg
1- 2 tsk paprika
1 tsk herbarmare urtebuiillon
1 dl rømme 34 % eller creme fracihe 38%
Friskkværnet peber
smør til stegning
Brun nakkekoteletterne i smør og læg dem i et fad. Steg baconet og læg ovenpå koteletterne. Svits løg og champignons i stegefedtet og tilsæt fløde og krydderier. hæld den cremede balnding på toppen og bag i ovnen 1 time på 180 grader. den lange bagetid giver super mørt kød og god smag. Man kan hvis man har travlt give retten 35 min ved 200 grader i stedet.
Spis på bund af blomkålsmos, brocoolimos eller stegt hvidkål.