Ovnbagte Nakkekoteletter

Print Friendly

Da jeg var hjemme hos min søster for at passe børn for noget tid siden, havde hun lavet denne prægtige ret til mig og ungerne. Det var en menneskealder siden jeg havde fået koteletter i fad og det smagte endnu bedre end jeg huskede det. Dagen efter gjorde jeg hende retten efter og det her blev resultatet. Ret så velsmagende og easy going hverdagsmad.

4 personer :

4 stk nakkekoteletter

1/2 L piskefløde

500 gram champignons

100 gram god bacon ( eks den fra Aalbæk)

2 zittauerløg

1 fed hvidløg

1- 2 tsk paprika

1 tsk herbarmare urtebuiillon

1 dl rømme 34 % eller creme fracihe 38%

Friskkværnet peber

smør til stegning

Brun nakkekoteletterne  i smør og læg dem i et fad. Steg baconet og læg ovenpå koteletterne. Svits løg og champignons i stegefedtet og tilsæt fløde og krydderier. hæld den cremede balnding på toppen og bag i ovnen 1 time på 180 grader. den lange bagetid giver super mørt kød og god smag. Man kan hvis man har travlt give retten 35 min ved 200 grader i stedet.

Spis på bund af blomkålsmos, brocoolimos eller stegt hvidkål.

 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code