Thaiagtige retter laver jeg som oftest med kylling. jeg ved ikke hvorfor, men det er sådan mere autentisk. En aften da jeg var sulten og helst skulle have haft mad for 5 min siden, var der kun oksekød i køleskabet. Thank god for det stabile blodsukker! Så derfor blev denne temmelig så velsmagende ret altså født med oksekød Retten er ikke stærk men krydret, så den er både børne og voksenvenlig i smagen. Den er tjept lavet og det er jo en dejlig ting, hvis man er sulten som jeg var den dag.
4 personer
1 kinakål samt kokosolie til stegning
400 gram hakket oksekød
3 løg
2 fed hvidløg
10 kugler frossen spinat
1 dåse bambusskud
1-2 tsk honning ( kan udelades )
1 lille dåse koncenteret tomatpure
1 karton kokosfløde fra santa maria 200 ml eller den fede del af en dåse
2 tsk herbarmare buillon
salt og peber
2 spk thaikrydderi fra urtekram
1 spk rød karrypasta
Kokosmel og cashewnødder til topping
Brun først løgende på panden i lidt kokoslie og sæt dem til side.
Brun derefter oksekødet i lidt kokosolie og tilsæt karrypasta og krydderier. Tilsæt de bruende løg, tomatpure, herbarmare, bambusskud, flåede tomater, hvidløg, spinatkugler, og kokosfløde. Lad simre i ca 15 min mens du hakker og steger kinakålen. Hak kinakålen i grove strimler og steg dem kort i kokosolie på høj varm til de lige bliver brune i kanten. Brug kinakålen som bund og hæld kødsaucen på og top op med kokosmel og cashewnødder.