Blomkålsgratin

Print Friendly, PDF & Email

Blomkålsgratin er virkelig en nem grøntsagsret. Den kan bruges som tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ og arbejdet er nede på et minimum. Tilgengæld er smagen supergod. Whats not to like…? Jeg har overgivet mig til mageligheden og begyndt at få en kasse fra Aarstiderne. Jeg har haft det for nogle år siden, men blev træt af det. Nu er jeg på igen med den lækre low carb kasse, en gang om ugen. Mit humør når uendelige højder hver mandag  over de økologiske lækkerier og ikke mindst de inspirerende opskrifter der følger med. Men hvis man ikke og er hjemme til mad et par dage, har man altså bare pludselig mange grøntsager. Så gælder det om at være kreativ og lave noget der kan holde lidt, eller alternativt fryses. En aften havde jeg blomkål, persille og løg til rest og det blev til denne blomkålsgratin. Den minder om min mormors mad, hvilket jo altid er en ret så fornøjelig smagsrejse.smiley

Jeg brugte :

1 blomkål

1 pakke philadelphia 200 gram

3 æg

 1 lille bundt persille

salt og peber

1 stort løg

1 fed hvidløg

1 håndfuld revet manchego

smør til faddet

Hak løg og blomkål i stykker og læg i smurt fad. Overhæld eventuelt lige blomkålsstykkerne med kogende vand inden. drys med revet ost ovenpå. Pisk æg sammen med salt, peber, philadelphia, hakket hvidløg samt hakkede persille. Hæld æggemassen over blomkål, løg, og ost og bag en times tid ved 175 grader. Her serveret med vildt mørbrad hvilket må siges at være ret så luksuriøst 

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 41 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for både psykisk og fysisk træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Æg, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code