Chokoladeganache kage med nødder

Print Friendly

Chokolade ganache kagen her er stærkt inspireret af en af Madbandittens kage opskrifter. Jeg havde ikke lige helt alle ingredienser til rådighed, men brugte det der var. Har sidenhen fulgt hendes opskrift til punkt og prikke, med mindst ligeså godt resultat.

I min tærte er der følgende ingredienser :

Bund

100 gram cashewnødder

100 gram mandler 

3 æggehvider stiftpiskede

1 tsk vanillepulver

30 gram smør

Fyld :

3 dl piske fløde eller creme double

200 gram mørk chokolade ( brugte 72% fra Anton Berg )

1 nip salt

Hak alle nødder i en minihakker eller den gammeldagsmåde med kniv i skærebræt, bland med smeltet smør og vanille. Pisk æggehviderne stive og gem blommerne i køleskabet til en god gang bearnaise smiley Vend hviderne i nøddeblandingen og mas ned i et tærtefad foret med bagepapir, så der er en lille kant på. Bag ved 175 grader i ca 16 min. Mens kagen bager bringes fløden næsten til kogepunktet og chokoladen brækkes i stykker og røres i med et piskeris – tilsæt salt. Den afkølede tærtebund overhældes med chokoladeblandingen og kagen sættes på køl i nogle timer, indtil den er helt afkølet og chokoladen er stivnet. 

Kagen er god hvis den laves dagen før og går fint i spænd med bær på sidelinien.

Super simpelt og super lækkert.

Madbanditten lavede sin med hasselnødder og mandler og toppede med peanutbutter. Jeg er vild med peanutbutter men det er min mave ikkesad så jeg lavede en version med cashewnødde smør i stedet og det blev en succes. Tænker at nødde sorter og graden af chokolade % erne kan varieres.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman - nu indædt real-foodie...
Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code