Chokolade ganache kagen her er stærkt inspireret af en af Madbandittens kage opskrifter. Jeg havde ikke lige helt alle ingredienser til rådighed, men brugte det der var. Har sidenhen fulgt hendes opskrift til punkt og prikke, med mindst ligeså godt resultat.
I min tærte er der følgende ingredienser :
Bund
100 gram cashewnødder
100 gram mandler
3 æggehvider stiftpiskede
1 tsk vanillepulver
30 gram smør
Fyld :
3 dl piske fløde eller creme double
200 gram mørk chokolade ( brugte 72% fra Anton Berg )
1 nip salt
Hak alle nødder i en minihakker eller den gammeldagsmåde med kniv i skærebræt, bland med smeltet smør og vanille. Pisk æggehviderne stive og gem blommerne i køleskabet til en god gang bearnaise Vend hviderne i nøddeblandingen og mas ned i et tærtefad foret med bagepapir, så der er en lille kant på. Bag ved 175 grader i ca 16 min. Mens kagen bager bringes fløden næsten til kogepunktet og chokoladen brækkes i stykker og røres i med et piskeris – tilsæt salt. Den afkølede tærtebund overhældes med chokoladeblandingen og kagen sættes på køl i nogle timer, indtil den er helt afkølet og chokoladen er stivnet.
Kagen er god hvis den laves dagen før og går fint i spænd med bær på sidelinien.
Super simpelt og super lækkert.
Madbanditten lavede sin med hasselnødder og mandler og toppede med peanutbutter. Jeg er vild med peanutbutter men det er min mave ikke så jeg lavede en version med cashewnødde smør i stedet og det blev en succes. Tænker at nødde sorter og graden af chokolade % erne kan varieres.
Uhm har prøvet din opskrift og den er super lækker <3
Mvh
Tina
Hej Tina 😊
Dejligt at du kunne lide den. Den er siden første færd blevet storfavorit hos mig .
Bedste Hilsener Louise