Kyllingeboller i Tomatsauce

Print Friendly, PDF & Email

Instagram er altså ikke altid spild af tid smiley Her igår var jeg seriøst ramt af mandagstræthed og trængte i den grad til inspiration på mad fronten. Fik øje på en lækker ret med kyllingeboller i tomatsauce fremfor, de gængse kødboller af oksekød. Kastede mig med stor iver over projektet og følgende opskrift kom til verden.

Stor portion til 4 personer eller frokost til 2

Kyllingeboller :

800 gram hakket kyllingekød

2 æg

2 spk basilikum

1 spk oregano

2 tsk rosmarin

hakket tørret løg eller lidt løgpulver

salt og peber

Tomatsauce :

2 dåser flåede hakkede tomater

2 spk konc tomatpure

2 spk italiensk krydderi fra Urtekram

1 stort løg

1 fed hvidløg

2 spk smør

basilikum

rosmarin

oregano

2 tsk herbarmare urtebouillon

peber

1 spk mørk honning

1 skvæt rød balsamico eller sherry vinagre

Sæt gang i tomatsaucen ved at hakke løget fint og blanchere det i en stor tykbundet gryde i smørret. Når løget er gennemsigtigt tilsættes presset hvidløg. Tilsæt nu tomaterne, krydderierne og honning og eddike. Lad saucen stå og små simre mens du tilbereder kyllingebollerne.

Bland hakket  kyllingekød med æg og krydderier. sæt en stor gryde med vand i kog og når det ligfe når kogepunktet form så små boller af farsen og put i det kogende vand. Når bollerne er færdige kommer de op til overfladen og kan herefter kommes i tomatsaucen.

Serves med squashghetti, blomkålsris eller fintsnittet kål. Top op med revet manchego, parmesan og evt frisk basilikum.

Follow on Bloglovin

Om louiee

Louise 39 årig kvinde fra nordsjælland, kostnørd, interesserer sig for træning, sundhed og velvære. Tidl. sukkernarkoman – nu indædt real-foodie…

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code