Instagram er altså ikke altid spild af tid Her igår var jeg seriøst ramt af mandagstræthed og trængte i den grad til inspiration på mad fronten. Fik øje på en lækker ret med kyllingeboller i tomatsauce fremfor, de gængse kødboller af oksekød. Kastede mig med stor iver over projektet og følgende opskrift kom til verden.
Stor portion til 4 personer eller frokost til 2
Kyllingeboller :
800 gram hakket kyllingekød
2 æg
2 spk basilikum
1 spk oregano
2 tsk rosmarin
hakket tørret løg eller lidt løgpulver
salt og peber
Tomatsauce :
2 dåser flåede hakkede tomater
2 spk konc tomatpure
2 spk italiensk krydderi fra Urtekram
1 stort løg
1 fed hvidløg
2 spk smør
basilikum
rosmarin
oregano
2 tsk herbarmare urtebouillon
peber
1 spk mørk honning
1 skvæt rød balsamico eller sherry vinagre
Sæt gang i tomatsaucen ved at hakke løget fint og blanchere det i en stor tykbundet gryde i smørret. Når løget er gennemsigtigt tilsættes presset hvidløg. Tilsæt nu tomaterne, krydderierne og honning og eddike. Lad saucen stå og små simre mens du tilbereder kyllingebollerne.
Bland hakket kyllingekød med æg og krydderier. sæt en stor gryde med vand i kog og når det ligfe når kogepunktet form så små boller af farsen og put i det kogende vand. Når bollerne er færdige kommer de op til overfladen og kan herefter kommes i tomatsaucen.
Serves med squashghetti, blomkålsris eller fintsnittet kål. Top op med revet manchego, parmesan og evt frisk basilikum.