Indkøb

LCHFfoodpyramid

Omstillingen til Low carb kost handler om at øge fedtindtaget og skrue kulhydratforbruget helt i bund for at tvinge kroppen til at bruge fedt som brændstof i stedet for kulhydrater. For mig føles det lidt som, at udskfite en ferrari motor med en motor fra en gammel opel kadett – man skal lige vænne sig til, at køre på lidt lavere oktan og lidt færre omdrejninger. Når man læser om low carb kost beskrives fedt og protein som basis brændstof og kulhydrat som raket brændstof – når man kommer rigtigt i gang forstår man pludselig sammenligningen.

De første fire uger skru ned for højintensiv motion, indtil kroppen vænner sig til det nye brændstof og ja jeg ved sætningen er tyndslidt, men drik masser af vand og vær ikke fedtforskrækket – det er din nye benzin. Suppler eventuelt med ekstra salt og magnesium tilskud.

Man kan med fordel købe sig et par uger på madlog.dk og tælle kulhydrater der gerne skulle lige lige under 20 gram indtil sukkercravings er væk, eller vægten er nået det ønskede. Jeg spiser selv omkring de 20 – 30 gram om dagen og er godt tilfreds med det – nogen gange lidt over p.g.a. ekstra grøntsager.

 

Spis helst alt i økologisk version :

Kød, vildt, lam, skaldyr,  fisk – især de fede, fjerkræ med skind

Æg

Fed ost feks brie, gouda,parmesan,gedeost, havarti og mozzarella

Creme fraiche 38 %

Hytteost 4%

Piskefløde

Smør og ghee

Kokosolie Ekstra jomfru koldpreesset med eller uden smag

Raps, macadamia, avokado og olivenolie ( ikke opvarmet)

Grøntsager der vokser OVER jorden helst de bladgrønne

Drik :

Vand og danskvand

Kaffe

Te og urtete

 

Spis med måde :

Avokado ( på grund af kulhydratindholdet)

Græsk youghurt 10 % ( mælkesukker)

Chokolade 85 % eller højere

Gammeldags flæskesvær med fedtkant 

Nødder helst macadamias ( færrest kulhydrater fedt% som smør) men også paranødder, mandler,valnødder og lidt cashews helst usaltede ellers salt dem selv.

Kokos flager og mel

Frø såsom sesam, græskar kerner,solsikkekerner og hørfrø

Bær – hvis du ikke er alt for sensitiv

Tør rød og hvid vin, vodka, whiskey, Snaps, og Cognac

Sødemiddel i form af skurin, sukrin gold og stevia

 

Spis aldrig eller sjældent :

Sukker og venner såsom honning, sirup også agave o.lign

Korn i alle varianter

Bælgfrugter og bønner inklusive peanuts (gerne haricot verts og sukkerærter)

Frugt

Mononatrium glutamat ( 3. krydderi) er i stort set alle halvfabrikata og buillon

Lightprodukter i alle afskygninger – ja også tyggegummi..

Tvivlsomme low carb produkter hvis sundhedsværdi kan diskuteres..

 

Kost tilskud :

Krill eller cod liver oil

Multivitamin eks Omnimin

Magnesium for muskelfunktion og kramper

C- vitamin i starten hvis du skruer meget ned for grøntsagerne.

D- vitamin 35 Ug

Chlorella og spirulina for huden og appelsinhuden – virker nærende og udrensende

Crom 2 gange dagligt mellem måltiderne

Vita Biosa (probitika)

MCT olie for tamsystem og energi

Her en lille guide :

Real food

 

 

 

 

 

14 Responses to Indkøb

 1. Anja skriver:

  Jeg vil så gerne i gang med de kun 20 gram kulhydrater dagligt. Jeg spiser efter lchf principperne, Men har svært ved at finde ud af hvad jeg præcis skal spise, når indtagelsen af kulhydrater er så  lille.. Kunne du hjælpe med en   tallerken model. Eller forslag. Jeg håber du kan hjælpe mig.             

  Hilsen Anja 

  • louiee skriver:

   Hej Anja

    Jeg spiser selv for det meste kun bladgrønne grøntsager(salat, spinat, broccoli, asparges) og champignons, løg og blomkål og agurk. Disse grøntsager er ret så low carb og kan med fordel blandes med fedt! Jeg spiser ca 200 gram af disse grøntsager dagligt fordi jeg gerne vil have plads til lidt nødder og ost, men skærer du det væk er der plads til dobbelt op på det her grønt. Jeg spiser salat med olie/eddike dressing og cremede champignons i smør og flødeost, flødestuvet spinat og blomkålsmos, broccoligratin osv. alle opskrifterne ligger her på bloggen under tilbehør. Til grøntsagerne spiser jeg et stykke kød (ca 100 gram) og evt kryddersmør eller mayo. Jeg starter som regel altid min formiddag med en low carb latte – den lægger en god bund og mæthed for resten af dagen. Har lagt maddagbøger på bloggen også til inspiration. Håber du kunne bruge svaret – ellers kom igen og spørg. 

   P.s. de fleste af mine opskrifter er meget low carb i forvejen da jeg selv spiser max 20 gram kh om dagen :0)

   Hilsen Louise

 2. Mie skriver:

  Hej Louise

  Tak for en skøn og informativ blog! Vha din og Madbandittens blog er jeg i fuld gang med vægttab gennem LCHF. Jeg har efterhånden fået godt styr på, hvad der er og/no go og hvad min krop reagerer positivt på. Nu så jeg lige på din "indkøbsliste", at man bør holde sig fra peanuts. Og så blev jeg nysgerrig på hvorfor? Troede, det var som andre nødder? Har lige været i Tyskland og handle nødder (deriblandt peanuts). Bør jeg overlade alle de indkøbte peanuts til kærestens snack? 🙂 

  • louiee skriver:

   Hej Mie

   Godt at høre at du bliver inspireret:0)
   Peanuts er på no-go listen da det ikke er en nød men en bælgfrugt. Bælgfrugter indeholder lektiner vi mennesker har svært ved at nedbryde. Min holdning til peanuts/peanutbutter er at jeg selv spiser det en sjælden gang. Der er forholdsvis mange kulhydrater i peanuts så beware!! Men jeg spiser dem på ferier og lign eller til fest uden andre LCHF venlige snacks – men ville ikke gøre det på daglig basis- der er macadamias/paranødder et bedre valg.

   Hilsen Louise

   • Mie skriver:

    Hej Louise

    Tak for dit hurtige svar! De er hermed lagt på den øverste hylde i skabet for en stund 🙂 Vil helst ikke udfordre skæbnen (og min sukkerafhængighed) med mange kulhydrater. Keep up the good work – du er meget inspirerende!

 3. Cecilie skriver:

  Hej Sukkersensitiv

  Jeg læser flere steder også hos dig man skal holde sig fra peanuts og kan ikke helt forstå hvorfor. I Kims er der 3 g kulhydrat pr.100 g. Det burde da være ok ?.

  Hilsen Cecilie

  • louiee skriver:

   Hej Cecilie

   Nødder generelt skal man spise i små mængder, da de fleste undtagen macadamias og paranødder indeholder en del kulhydrater og desden kan trigge cravings på mere. En peanut er ikke en nød men en bælgfrugt. Bælgfrugter indeholder lektiner der kan være svære at nedbryde for den menneskelige krop. Er man ikke super strikt kan man sgatens spise lidt peanuts eller peanutbutter en gang imellem.

   Hilsen Louise

 4. Tina skriver:

  Hej Sukkersensitiv

  Super interessant blog du har. Hvordan kan det være at avocado står under "med måde" på din liste? Jeg tænker det er sunde gode fedtstoffer i avocoda, eller tager jeg helt fejlt?

  Mange hilsner

  Tina

  • louiee skriver:

   Hej Tina

    glad for at du kan lide min blog – avocao er super nyttig i fedtet men indeholder også en del kulhydrat hvis man vil være striks – avocado er derfor en frugt der er tilladt med måde i LCHF 😀

   Mange hilsener Louise

 5. Michelle saatterup skriver:

  Hej

  det vil sige de kun får 200 g grønt dagligt. Bruger du fløde i din mad . Jeg er blevet forstoppet siden start på lchf hvor før der havde jeg faste toilettider. Hvad gør jeg der. Low carb latte hvad består den af og er det din morgenmad . 

  Hilsen MichelleMichelle

  • louiee skriver:

   Hej Michelle

   spiser dagligt mellem 200-400 gram grønt om dagen – rigtig meget kål og spinat. Ja jeg bruger både alm piskefløde og den federe udgave double creme:D forstoppelse er desværre meget normalt i starten – brug evt vita biosa eller lidt magnesia før sengetid. Og vigtigst af alt masser af vand med lidt salt i. Low carb latte er min morgen mad – kl 12… Spiser fra 12-20 hver dag. Low carb latte er det samme som en magic bullit kaffe – dvs kaffe blendet med 20 gram kokosolie og samme mængde smør – smager fantastisk !!! 

   Mange Hilsener Louise

 6. Mette skriver:

  Super side, jeg har fået svar på mange af de ting, jeg føler mangler på de andre, når man går ind i lchf verden 🙂

  jeg er helt ny, på første uge :-/

  jeg får den sygeste trang til virkelig stærk saltlakrids, og har et par gange, været i skabet og har spist en knivspids salmiakpulver (man bruger det til slik) jeg kan ikke se at der er andet end salmiak i!?!? Men det tager trangen… Er det noget du kender til?

  en anden ting jeg tænker over er soya… Må man gerne lave mad med det?

   

  • louiee skriver:

   Hej Mette 

   og dejligt at du er røget på LCHF – i min optik et klogt valg 😀 kendte ikke til salmiakfinten – men det er sikkert ok jeg spiser selv rålakridspulver på kokosflager 🙂 jeg bruger lidt soya men tager tamari udgaven for sundheden.  

   Velkommen til

    mange Hilsener Louise

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code